Osta nyt – maksa lokakuussa
Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä
Lekmer logo

Kantaminen ja istuminen - rintareput, kantoliinat ja sitterit

Rintareppu tai kantoliina on kätevä varuste pienen lapsen kanssa liikuttaessa. Vauva tuntee olonsa turvalliseksi lähellä vanhempaansa, ja oikein käytettynä kantoreppu tai -liina on mukava niin kantajalle kuin lapselle. Oman kodin rauhassa lapsi nauttii saadessaan tarkkailla tuttujen perheenjäsenten touhuja sitteristä käsin.

Meiltä löydät itsellesi sopivat tuotteet niin kantamiseen kuin lepoon ja puuhailuun kotona. Tilaa tuotteet kätevästi ja edullisesti suoraan verkkokaupastamme.

Rintareput ja kantoliinat

Rintarepuissa ja kantoliinoissa on monia etuja vaunuihin verrattuna. Liikkuminen on helppoa eikä sinun tarvitse murehtia sitä, miten saat vaunut mahtumaan ovista tai portaista. Sinun ei myöskään tarvitse suunnitella reittejä etukäteen ja kätesi jäävät vapaiksi muuhun.

Tilanne, jossa vaunuista alkaa kuulua hermostunutta itkua, on tuttu useimmille vanhemmille. Rintarepusta tai kantoliinasta sen sijaan harvoin kuuluu kitinää! Lapsi nauttii läheisyydestä ja vanhemman kävelystä syntyvä liike rauhoittaa lasta. Kantoreppuihin mieltyvät erityisesti isät, jotka lastaan kantaessa saavat kokea samanlaisen läheisyyden tunteen kuin äidit imettäessään.

Eikö kantaminen ole hankalaa?

Oikein käytettynä rintareppu on mukava niin kantajalle kuin lapselle. Kun lapsi on mahdollisimman lähellä kantajan vartaloa, paino jakautuu tasaisesti selälle ja olkapäille. Itse asiassa vaunujen työntäminen on usein hartioille ja selälle raskaampaa kuin ergonomisen repun tai kantoliinan käyttö.

Tärkeää on, että tutustut huolella kunkin merkin ohjeisiin ennen käyttöä. Rintareppuja ja kantoliinoja voi verrata tavalliseen selkäreppuun - jos reppu on huono, voi kevytkin taakka tuntua painavalta, kun taas oikeanlaisessa repussa jaksat kevyesti kantaa raskastakin taakkaa!

Sitteri auttaa monessa

Pienen lapsen kanssa voi olla vaikeaa saada pieniäkään kotitöitä tehdyksi! Vauva haluaa olla vanhemman lähellä ja kyllästyy nopeasti lattialla makaamiseen.

Sitteri toimii monessa tilanteessa! Sitterissä lapsi näkee ympärilleen ja voi seurata vanhemman puuhia. Lapsi saa omalla liikehdinnällään sitterin keinumaan ja pehmeä, joustava liike myös rauhoittaa ja rentouttaa lasta. Monissa sitterimalleissa on lisäksi erilaisia lelukaaria tai mobileita, jotka tarjoavat lapselle mielekästä ja kehittävää tekemistä.

Lapsi viihtyy ja kätesi jäävät vapaiksi välttämättömien kotitöiden hoitamiseen. Tai käytä tilaisuus hyväksesi ja suo itsellesi rentouttava kahvihetki!

193 tuotetta
193 tuotetta