Lastenvaunut

Laajasta valikoimastamme vaunuja ja rattaita löydät kaiken tarpeellisen – näppärät ja kevyet sateenvarjorattaat, kestävät juoksurattaat sekä monipuoliset kuomurattaat, yhdistelmävaunut ja kahdenistuttavat sisarusvaunut. Täydennä vaunuja tai rattaita hankkimalla lisäksi lämpöpussi, hoitolaukku, sadesuoja sekä muita käytännöllisiä lisätarvikkeita. Meiltä löydät helposti juuri sinulle ja omalle perheellesi sopivat tuotteet!
Sivu 1 / 27

Lastenvaunuja ja lisätarvikkeita - Hyviä ja edullisia lastenvaunuja netissä

Vaunujen hankinta tuottaa useimmille vanhemmille päänvaivaa. Pitäisikö valita kolmi- vai nelipyöräiset? Yhdistelmävaunut vai perinteinen malli? Ilmakumi- vai muovipyörät? Entäpä rattaat? Valitako kuomurattaat vai kevyemmät matkarattaat?

Monta kysymystä ja vielä enemmän vaihtoehtoja! Vaunuostoksilla kannattaa tarkkaan miettiä, mitkä ovat oman perheesi tarpeet. Teemme parhaamme opastaaksemme sinua vaunuviidakossa ja esittelemme hyviä vaihtoehtoja ‒ ja useimmiten myös hinta on edullisempi kuin tavallisessa kaupassa.

Perinteiset makuuvaunut

Vauvaikäiselle tarvitaan tukevat vaunut, joissa lapsi voi matkata mukavasti makuuasennossa. Malleja ja merkkejä on lukuisia. Ennen päätöstä kannattaa miettiä seuraavia seikkoja:

  • Ilmakumipyörät vai muovipyörät?
  • Neljä vai kolme pyörää?
  • Kiinteät vai kääntyvät pyörät?
  • Pehmeä vai jämäkkä jousitus?
  • Pehmeä vai kova kantokoppa?
  • Perinteiset makuuvaunut vai yhdistelmävaunut?
  • Väri?

Pyörät

Kaikilla käyttäjillä lienee oma mielipiteensä siitä, millaiset pyörät ovat parhaat. Se, mikä sopii jollekin, ei välttämättä toimi toisella.

Kaupungissa kolmipyöräistä mallia pidetään usein näppäränä. Se mahtuu hyvin linja-autoon ja kulkee helposti ahtaistakin ovista ja käytävistä. Pienemmän kääntymissäteensä ansiosta kolmipyöräisillä vaunuilla on helppo liikkua, mutta toisaalta sivusuunnassa nelipyöräinen malli on tukevampi.

Nelipyöräiset vaunut voivat tuntua raskaammilta työntää, mutta uudet mallit ovat kaikkea muuta kuin kömpelöitä! Ne soveltuvat myös paremmin hieman epätasaisempaan maastoon ja liikkuvat kolmipyöräisiä ketterämmin lumessa ja sohjossa. Oivallinen kompromissi voi olla nelipyöräinen malli pienemmillä, kääntyvillä etupyörillä.

Mitä tulee pyörien laatuun, kulkevat ilmakumipyörät kokomuovipyöriä pehmeämmin, mutta rengasrikkoja voi toki tapahtua. Suurikokoiset renkaat taas rullaavat paremmin kuin pienet, mutta voivat kaupunkioloissa tuntua liiankin järeiltä.

Yhdistelmävaunut

Perinteiset makuuvaunut soveltuvat vain lapsen ollessa pieni. Viimeistään vuoden ikäisestä alkaen lapsi haluaa jo istua ja seurata mitä ympärillä tapahtuu.