Radio-ohjattavat autot & sähköiset ajoneuvot

Sivu 1 / 2

Radio-ohjattavat autot & ajoneuvot - Lekmer.fi

Lekmerillä on radio-ohjattavia kaikille, niin tytöille kuin pojillekin, lapsille kuin teini-ikäisille ja tietysti lapsenmielisille aikuisillekin. Voit olla varma, että löydät laajasta valikoimastamme jotain, mikä sopii juuri sinulle.
Radio-ohjattavat autot tai rc-autot (remote
controlled) ovat suosittuja lasten leluja, joista myös aikuisilla on usein vaikeuksia pysyä erossa ajamatta kisaa tai paria.

Useimmat meistä ovat jollain tapaa olleet tekemisissä radio-ohjattavien autojen kanssa. On mahtava tunne ohjata radio-ohjattavaa ja saada se kulkemaan sinne, minne sen haluaakin kulkevan. Tämä lelu sopii kaikille, sillä radio-ohjattavia on tarjolla kaikissa mahdollisissa ulkomuodoissa ja hintaluokissa. Radio-ohjattavista puhuttaessa monet ajattelevat heti autoa, mutta miksipä rajoittua vain autoihin, sillä tarjolla on myös veneitä, helikoptereita, monsteriautoja, lentokoneita ja quadrokoptereita. On olemassa paljon erilaisia malleja, joita voi ohjata sisällä, ulkona, radalla tai maastossa.


Mitä tarkoittavat taajuus ja mittakaava?

Radio-ohjattavien ajoneuvojen yhteydessä mainitaan yleensä taajuus megahertseinä (Mhz), usein 27 Mhz tai 40 Mhz. Tämä on tärkeää huomioida, jos haluat ajaa usealla autolla samanaikaisesti. Silloin autoilla täytyy olla eri taajuudet.
Tulet huomaamaan, että usein ajoneuvojen yhteyteen on lisäksi merkitty esim. luku 1:32 tai vastaava. Tämä luku ilmoittaa mittakaavan eli ajoneuvon suuruuden, jolloin radio-ohjattava auto on 32 kertaa pienempi kuin vastaava, mallina toiminut auto luonnollisessa koossaan. Mitä suurempi kaksoispisteen perässä oleva luku on, sitä pienempi radio-ohjattava ajoneuvo on kyseessä.

Tältä sivustolta löydät radio-ohjattavia monilta tunnetuilta valmistajilta kuten Nikkolta, Symalta, Monster Jamilta, Disney Pixar Carsilta ja Disney Pixar Planesilta. Ajoneuvojen joukosta löytyy useita tuttuja hahmoja, esim. Autot-elokuvista tutut Salama McQueen ja Martti, Lentsikat-elokuvista tuttu Dusty-lentokone sekä Hello Kitty vain muutamia mainitaksemme.