Polkupyörät & polkupyörätarvikkeet

Uutuus!

Micro Bell Black

Hinta alkaen 8 EUR 8 EUR
Lue lisää Siirry kassalle
Sivu 1 / 2

Polkupyörät - Lekmer.fi

Polkupyöräilyn oppiminen on virstanpylväs kenen tahansa elämässä. Useimmat meistä muistavat varmasti, kuinka äitimme tai isämme päästi lopuksi otteensa pyörän tavaratelineestä ja me ajoimme ulos maailmaan ihan itse. Voidaankin kysyä, onko lapsen varhaisessa elämässä mitään tätä suurempaa vapaudentunnetta. Samaan aikaan pyöräilemisen opettaminen lapselle voi olla vähintään yhtä voimakas elämys vanhemmalle.

Tältä sivustolta löydät polkupyöriä eri väreissä ja erilaisilla kuvioinneilla, jotka ovat tuttuja esim. sellaisista suosituista elokuvista ja lasten tv-sarjoista kuin Monster High, Disney Autot, Disney Prinsessat, Hämähäkkimies ja äärettömän suosittu Frozen. Kaikkien 12” polkupyörien mukana toimitetaan apupyörät, samoin kuin useimpien 16” pyöriemme mukana. Apupyörät voi tietysti irrottaa sen jälkeen, kun lapsi on oppinut pyöräilemään itsenäisesti.


On tärkeää valita oikeankokoinen polkupyörä


Ostettaessa polkupyörää lapselle on tärkeintä, että pyörä on juuri oikean kokoinen sitä käyttävälle lapselle. Älä osta polkupyörää, johon lapsesi kasvaa, vaan osta pyörä, jonka kanssa lapsesi kasvaa ja josta hän voi kasvaa ulos. Tietysti lapsen tulee voida käyttää samaa polkupyörää kohtuullisen ajan, mutta silti tärkeintä on, että pyörä on sopiva juuri nyt. Polkupyörä ei saa olla liian suuri, sillä lapsen koordinaatiokyky ei ole vielä täysin kehittynyt ja suurella polkupyörällä lapsen on vaikeampi pysyä tasapainossa ja hallita ohjausta. Polkupyörien koko ilmoitetaan tuumina eli sen renkaiden kokona ja tuumakoko ilmoitetaan merkillä ”. Lekmeriltä voit ostaa lasten polkupyöriä kolmessa eri koossa, 12”, 16” ja 20”.

Alla muutamia yleisiä kokosuosituksia.
12” sopii lapsille, joiden pituus on n. 90-105 cm (3-5 vuotta)
16” sopii lapsille, joiden pituus on n. 100-120 cm (4-7 vuotta)
20” sopii lapsille, joiden pituus on n. 115-140 cm (6-10 vuotta)Huomioitavaa


Lapsen istuessa polkupyörän satulassa hänen jalkojensa tulisi ylettyä maahan. Jos lapsen täytyy nojautua sivulle, jotta hänen jalkansa ylettyisi maahan asti, polkupyörä on joko liian iso tai sen satula liian korkealla. Jos lapsi ei ylety kunnolla maahan, on tasapainon säilyttäminen vaikeampaa ja lapsen on huomattavasti vaikeampi pysähtyä turvallisesti. Pienten lasten kädet eivät yleensä ole kovin voimakkaat, joten heidän on vaikeaa jarruttaa käsijarrulla. Lisäksi he tarvitsevat pidemmän ajan jarrutustekniikan oppimiseen, joten kannattaa valita lapselle polkupyörä, jossa on myös jalkajarru - varmuuden vuoksi.

Leveät renkaat tarjoavat paremman tasapainon eikä leveärenkainen pyörä kulje yhtä nopeasti kuin kapearenkainen. Varmista, että renkaissa on riittävästi ilmaa, jotta pyörä kulkee paremmin ja renkaan puhkeamisriski on pienempi.
Melko suora ohjaustanko on turvallisin. Lapsen ei tulisi joutua nojautumaan liian pitkälle pyörän rungon yli ylettyäkseen ohjaustankoon. Kun pyörän ohjaustankoa käännetään 90 astetta, sen tulisi osoittaa satulaa ja lapsen reisiä kohti eikä kasvoja tai vatsaa, sillä silloin ohjaustanko on liian korkealla. Lapsen tulisi lisäksi pystyä kääntämään ohjaustankoa 45 astetta ilman, että hänen täytyy irrottaa jompikumpi käsi tangosta.

Opeta lapsesi olemaan ripustamatta esim. laukkua ohjaustankoon, sillä se voi olla todella vaarallista: Tasapaino huononee huomattavasti, kääntyminen on vaikeaa ja laukku voi tarttua eturenkaaseen, jolloin kaatuminen on tosiasia. Tästä syystä voi olla hyvä ostaa polkupyörään kori, jos sellaista ei toimiteta ostamasi polkupyörän mukana. Kori on täydellinen säilytyspaikka vesipullolle, pienelle laukulle tai vaikkapa ämpärille ja lapiolle, jotka viedään mukana leikkipuistoon.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä sinun kannattaa muistaa kypärä! Lain mukaan lasten tulee käyttää pyöräillessään kypärää 15 ikävuoteen asti. Kypärässä täytyy olla vihreä solki, joka aukeaa, jos lapsi jää kiinni johonkin. Tämä onkin turvallisin vaihtoehto lapselle.