Osta nyt – maksa lokakuussa
Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä
Lekmer logo

Paristot leluihin

Kehityksessä on tapahtunut paljon sen jälkeen, kun Alexander Volta keksi ”Voltan patsaan” vuonna 1880 ja nykyisin pidämme sitä lähes itsestään selvyytenä, että klassisia paristoja, kuten AA- ja AAA-paristoja on saatavilla. Paristoja (ja akkuja) on kaikenlaisissa muodoissa, ja niitä on melkein aina läheisyydessämme. Ranteessa, taskussa, leluissa, korvaa vasten, niin listasta voidaan tehdä pitkä.

Paristoja (tai akkuja) on lähes kaikissa sähköisissä leluissa ja laitteissa, joita ei tarvitse kytkeä sähköverkkoon ja usein ne ovat sisäänrakennettuja jo oston yhteydessä. Mutta joskus täytyy ostaa paristoja. Verkkokaupastamme Lekmer.fi löydät monipuolisen valikoiman paristoja, joita saatat tarvita leluihisi. Meillä on AA-paristoja, AAA-paristoja, 9V-paristoja, C-paristoja, ja jopa D-paristoja. Monet lelut vaativat juuri paristoja toimiakseen parhaalla mahdollisella tavalla.

Vaikka paristojen takana oleva tekniikka, muun muassa leluissa ja kännyköissä, on erittäin kätevää, niin paristot sisältävät myös aineita, jotka saattavat vahingoittaa sekä eläimiä että ihmisiä, jos ne joutuvat luontoon. Sen vuoksi on erittäin tärkeää, että kierrätät käytetyt paristosi.

Paristojen kierrätys

Suomessa kierrätetään suuri määrä paristoista ja akuista, ja me haluamme mielellämme kannustaa paristojen ja akkujen kierrättämiseen! Silloin voidaan osia paristoista ja akuista käyttää uudelleen ja niistä voi tulla jotakin uutta, eikö olekin hyvä juttu? Pienet irralliset paristot, kuten esimerkiksi AA- , 9V-, C-, D- ja AAA-paristot voit laittaa kierrätykseen paristolaatikoihin, jotka löytyvät usein kierrätysaseman läheisyydestä.


Myös joissakin kaupoissa ja ostoskeskuksissa on paristolaatikoita, joissa voit kierrättää paristosi. Asuntoyhtiöillä saattaa myös olla omat kierrätyspaikat paristoille ja akuille. Haluatko tietää enemmän? Tästä voit lukea lisää paristokierrätyksestä.

5 tuotetta
5 tuotetta