Turvaistuimet

Auton turvaistuimen valinnassa tärkein tekijä on luonnollisesti turvallisuus. Istuimen tulee olla oikein mitoitettu lapsen ikään, pituuteen ja painoon nähden. Meiltä löydät turvallisuusvaatimukset täyttävät, hyväksytyt turvakaukalot, turvaistuimet, vyöistuimet ja korokeistuimet aina vastasyntyneestä 36 kg painoiseksi asti. Verkkokaupassamme on laaja valikoima erilaisia auton turvaistuimia turvalliseen ja mukavaan matkantekoon lapsen kaikissa ikävaiheissa. Valitse suosituista merkeistä kuten Axkid, Britax, Römer, Carena, Cybex, Graco sekä Maxi-Cosi.
Sivu 1 / 7

Varmoja turvaistuimia - selkämeno- ja ajosuuntainpäin käännettyjä istuimia autoon

Liikuttaessa lapsen kanssa autolla on turvallisuus ensisijaisen tärkeää. Lapsen tulee aina matkustaa hyväksytyssä, lapsen pituuteen ja painoon nähden oikein mitoitetussa turvaistuimessa. Perusasioiden ollessa kunnossa voidaan ryhtyä miettimään, miten matkasta tulisi mahdollisimman miellyttävä, niin lapsen kuin aikuisen näkökulmasta.

Lekmeriltä löydät laajan valikoiman erilaisia turvaistuimia sekä paljon tuotteita, jotka helpottavat matkantekoa lasten kanssa.

Kurkista verkkokauppaamme ja tutustu valikoimaamme!

Hyväksytyt turvaistuimet

Turvaistuinta ostettaessa varmista ensin, että istuimessa on E-hyväksyntä. Kaikki verkkokaupassamme myytävät turvaistuimet ovat E-hyväksyttyjä, joten voit rauhassa keskittyä miettimään, mitä muita ominaisuuksia turvaistuimelta toivot.

Vauvojen turvakaukalot: Kaikkein pienimmille on tärkeää löytää kaukalo, jossa lapsella on mukava olla ja joka on helppo nostaa autoon ja sieltä pois. Pienet lapset nukahtavat helposti autoon ja on kätevää, jos unia voi jatkaa keskeytyksettä määränpäähän saavuttaessa. Silloin on tärkeää, että turvakaukalo on kevyt kantaa.

Turvaistuinta valittaessa kannattaa myös kiinnittää huomiota kiinnitystapaan ja turvavöihin. Valitse omaan autoosi parhaiten sopiva kiinnitystapa. Irrotettava ja pestävä päällinen tekee istuimesta helppohoitoisen, ja erilaisilla lisätarvikkeilla, kuten suojakuomulla, voit parantaa matkustusmukavuutta.

Isommille lapsille tarkoitetut turvaistuimet: Lapsen kasvaessa turvaistuinta ei enää tarvitse kiinnittää ja irrottaa yhtä usein kuin turvakaukaloa. Helppo kiinnitys ja asennus on kuitenkin tärkeää. Kannattaa tutustua eri istuinmallien kiinnitystapoihin ja turvavöihin, jotta löytäisit juuri omiin tarpeisiinne sopivan istuimen. Niskatuella on suuri merkitys istuimen turvallisuudessa. Valitse istuin, joka tarjoaa maksimaalisen tuen niskan ja pään seudulle.

Kun lapsi on liian iso turvaistuimeen, mutta ei vielä voi istua pelkissä turvavöissä, kannattaa hankkia istuinkoroke, joka korottaa lapsen auton oman turvavyön kannalta sopivalle korkeudelle. Joissakin turvaistuinmalleissa on irrotettava selkänoja, jonka ansiosta istuimen voi myöhemmin muuntaa istuinkorokkeeksi.

Muut matkustamiseen liittyvät tuotteet

Istuimen ollessa paikoillaan voit rauhassa keskittyä muihin, matkan sujuvuutta ja matkustusmukavuutta parantaviin tuotteisiin. Käytännöllisillä tuotteilla, kuten peileillä ja aurinkosuojilla teet automatkan mukavammaksi niin lapselle kuin vanhemmille. Vauvaperheessä saattaa olla käyttöä sytytinpistorasiaan liitettävälle pullonlämmittimelle, jossa lämmität nopeasti vauvan vellin. Kokoontaitettava syöttötuoli mahtuu hyvin auton tavaratilaan ja erilaisilla etupenkkiin kiinnitettävillä säilytystaskuilla pidät lasten kirjat, lelut, tutit ja pullot järjestyksessä.

Turvallisuus ennen kaikkea

Lasten kanssa matkatessa on turvallisuus pääasia. Varmista, että valitset lapsesi kokoon nähden oikeanlaisen, hyväksytyn istuimen. Turvallisuudesta ei ole varaa tinkiä!